Hvad er WordPress?

Læs mere her

Pil ned

Har du overvejet at lave en hjemmeside? Det er i dag rigtig nemt at lave sit eget website, hvilket stort set alle kan. Man behøver ikke kende til kodning eller andet helt vildt computer-teknisk for at vedligeholde en avanceret hjemmeside.

Du kan nemlig bruge et CMS system såsom WordPress, der gør det nemt for dig at udgive content på din webside. Du kan også nemt og hurtigt designe din egen hjemmesiden igennem WordPress. WordPress er verdens mest populære system, da det er nemt at lære og rigtig godt at bruge.

Hvad er WordPress?

WordPress kan bruges til rigtige mange forskellige ting. Du kan bygge en hjemmeside op til stort set alle ting, du drømmer om med WordPress. Det er blandt andet meget populært at have en blog eller helt generel hjemmeside omkring et emne drevet af WordPress.

Det er nemt og hurtigt at komme i gang med WordPress, så du skal ikke være nervøs for, at det er helt vildt indviklet. Der er både store og små virksomheder, der bruger WordPress. Microsoft er et godt eksempel på, at store virkosmheder benytter sig af WordPress. Deres hjemmeside er drevet af WordPress.

Det blev i mange år udelukkende brugt til at lave blogs. Der er dog kommet en helt masse nyt til i kerneteknologien, der gør de muligt at lave stort set alle typer af websider ved hjælp af WordPress. Plugins gør, at du hele tiden kan udvide og gøre din hjemmeside mere og mere avanceret.

Hvor stammer Wordpress fra?

WordPress stammer helt tilbage fra 2003, da det blev oprettet som et selvstændigt projekt, da det tidligere var en forskydning af et projekt, der havde navnet b2/cafelog.

Det er et open source CMS system, hvilket betyder at kildekoden til systemet er tilgængeligt for alle. Derudover kan alle redigere i det, hvis de har lyst. Det kan derfor siges, at WordPress i dag er lavet af et enormt netværk af forskellige programmører. Men i projektets spæde start skal samarbejdet mellem Matt Mullenweg og Mike Little have æren for at starte det.

Det er i dag Mat Mullenweg, der er blevet ansigtet for WordPress og den organisation, der er bagved systemet. Systemets udvikling kan dog tilskrives de mange forskellige aktører, der i gennem tiderne hele tiden har udviklet på WordPress.

Hvorfor bruger man WordPress?

Der er mange gode grunde til, at der er mange, der bruger WordPress. Omkring 34% procent af alle websteder er i dag drevet af WordPress.

En af de helt store fordele ved at bruge WordPress er, at det er gratis og open source. Du betaler dog ofte for at have din hosting et sted, men du kommer ikke til at betale ekstra for softwaren, der skal drive din hjemmeside.

Derudover er der rigtig mange muligheder, når det kommer til at design din hjemmeside og tilpasse den. Du kan hele tiden udvide den, så den passer til dine behov. Det kan du gøre med nye plugins. Her vil der primært blive ændret på, hvordan din hjemmeside fungerer. Du kan også ændre temaet på din hjemmeside. Det er primært udseendet på din hjemmeside.

Hvordan installerer man WordPress?

Det er helt vildt nemt og hurtigt at installere WordPress til sin computer. Det kræver altså ikke den store tekniske viden, når du skal have downloadet det.

Du kan ved de fleste steder igennem dit webhotel gøre det ved et enkelt klik. Du skal derfor blot klikke et par enkelte steder før det hele er klar til brug. De fleste steder lan du endda få lov til at præ-installere det, sådan det er klar, så snart din hjemmeside er oppe og køre.

Du kan også installere WordPress på din egen personlige computer. Det behøver altså ikke være en arbejdscomputere. Det kan også være, at du gerne vil gøre det hele adskilt fra dit website, hvorfor det måske føles mere sikkert at gøre på en anden computer.

Sådan får du mest ud af WordPress

Du får meget ud af WordPress, hvilket skyldes følgende ting:

  • Øjeblikkelig hjælp og support fra WordPress 24 timer i døgnet
  • Cloudfare Enterprise Integration
  • Globalt publikum med 35 datacentre rundt omkring i verden
  • Optimering med indbygget Application performance Monitoring

Du vil oftest generelt få mest ud af WordPress, hvis du finder en opstartsguide, der sikrer, at du får installeret alt det, som du har brug for. Herudover slipper du også for at bruge en masse tid på noget, som du alligevel ikke kommer til at bruge senere.

Sørg for at vælge det rigtige tema

Der er flere forskellige grunde til, at du skal sørge for at vælge det rigtige tema til din hjemmeside, når du bruger WordPress. Teamet spiller en stor rolle omkring flere forskellige ting og har indflydelse på en række faktorer, som skal tage seriøst.

Dit tema skal sørge for, at eventuelle besøgende på din hjemmeside bliver fanget og interesseret, når de er på din hjemmeside. Der er en dimension i det visuelle hjørne, hvordan udseende på teamet er. Det skal være pænt og nydeligt. Temaet skal passe sammen med indholdet, hvilket også betyder, at det skal være funktionelt.

Du skal altså gøre det muligt for dine besøgende at bevæge sig nemt rundt på din hjemmeside. Det skal være nemt at navigere rundt og finde det, som de gerne vil finde på hjemmesiden. Der er rigtig mange forskellige temaer at vælge mellem, hvor du både kan vælge gratis og betalte temaer.

Det kan i manges tilfælde være en rigtig god ide at bruge lidt penge på at få et rigtig godt tema. De er ofte bedre og pænere. Herudover er der også noget kode bagved teamet, der ofte vil være meget bedre, når det er betalt. Søgemaskinerne vil til tider sortere temaer fra, hvis ikke kodningen bagved temaet er helt i top.

Dine plugins er meget vigtige

Noget af det der er vigtigt med WordPress er dine plugins. WordPress er i sig selv ofte ikke nok til at dække behov. Derfor kan du installere plugins, der hjælper dig med at have din hjemmeside.

Du kan få plugins til rigtig mange forskellige ting, så det handler om, at du skal finde dem, som du har brug for. Inden du begynder at installere en helt masse plugins, så skal du tænker over, at der ikke kommer alt for mange på. Hvis du har for mange plugins, så kan det godt gå udover hastigheden på din hjemmeside. Og hvis der er noget, som folk ikke kan lide, så er det en langsom hjemmeside.

Gratis eller købte plugins?

Når du skal vælge plugins, så er det en god ide, at du først gør op med dig selv, om det er noget, som du vil bruge penge på eller ej. Du vil de fleste steder ofte kunne blive fint dækket ind med gratis plugins, men hvis du gerne vil sørge for, at din hjemmeside eller forretning hele tiden udvikler sig, så vil du kunne nyde godt af en masse funktioner, der kun er tilgængelig, hvis du betaler for det.

Du kan nemt og hurtigt ved at søge på Google finde de bedste og mest brugte plugins. Du vil også her støde på, hvad de enkelte plugins gør, samt hvad du reelt set har brug for. Du skal dog også selv gøre et par overvejelser, da dine behov for plugins måske er en smule anderledes.